Hétvégi arcok a hétköznapokban

2016. július 19. 12:05 - Szombati Prog(ram)

Elég volt 2016!

Nem, nem és nem! Most már tényleg elég. Július közepe van és annyi legenda hagyott itt minket, ami több évre is sok.. Hol van még az év vége?  Baszódjál meg 2016! Nem illik, és nem is előnyös csúnyán írni egy nyilvános blogban de most már tényleg elegem van. David Bowie, Prince, Maurice White, Glenn Frey, Alan Rickman, Bud Spencer, Muhammad Ali, Johan Cruijff, Umberto Eco, Psota Irén, Rajhona Ádám, Zsigmond Vilmos, Kertész Imre és most Somló Tamás. Szegényebb a világ sokkal szegényebb..

11805866_4cba9999249cc4078dc549abd281b657_wm.jpg

Somló Tamást mindenki ismerte. A magyar könnyűzenei élet egyik legnagyobb alakja. Van az az állítás, amivel ezer százalékban egyet kell, hogy értsek, hogyha nincs a Vasfüggöny, nincs a kommunista uralom, a piaci termékek szabadáramlásának korlátozása, a nyugat „eltitkolása” akkor az LGT legalább akkora zenei termék lett volna mint a Beatles vagy a Rolling Stones. Mindezt azért, mert olyan hihetetlen kvalitású zenei zsenik alkották, akik világszinten is alig-alig vannak.
Lehet az LGT zenéjét szeretni, nem szeretni, de azt elvitatni, hogy itthon talán soha nem volt ennyire precíz, tökéletesen összerakott könnyűzenei „termék”, az badarság lenni..

Most pedig szegényebb lett az ország, szegényebb lett a világ.  Somló Tamás halálával végleg vége valaminek, ami egyedi volt, ami világszínvonalú mégis magyar. 

2016… igazán befejezhetnéd.. Abban a korban élünk, amikor a nagyöregek már nem lesznek fiatalabbak, amikor előfordulnak ilyen, és ehhez hasonló tragédiák, de idénre ez már bőven sok volt…
Abba lehet hagyni, nincs szükségünk több halálra..
 Ebben az időszakban, amikor napról napra ártatlan civilek ezrei halnak meg az értelmetlen erőszaknak hála, pont nincs arra erőnk és szükségünk, hogy olyan emberek elveszítését is fel kelljen dolgoznunk, akiknek szellemi, és művészeti termékei, pont abban voltak mindig is segítségünkre, hogy ebben a rohanó és haldokló szar világban némi kikapcsolódást és energiát nyújtsanak….

Elég volt! Nem bírjuk tovább!

Ég Veled Tamás .:(



Valaki mondja meg, milyen az élet,

Valaki mondja meg, mér' ilyen,

Valaki mondja meg, mér' szép az élet,

Valaki mondja meg, miért nem...

 

-Kieron-

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szombatiprog.blog.hu/api/trackback/id/tr198900542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Hétvégi arcok a hétköznapokban
süti beállítások módosítása