Hétvégi arcok a hétköznapokban

2016. augusztus 15. 10:09 - Szombati Prog(ram)

Amikor a para normális avagy az igazság odaát van?

Sziasztok!

TokenD vagyok és most egy picit egy másik világ, avagy a másvilág felé kalandoznánk. Régóta foglalkoztatnak a szellemek, a kísértetek, mindig is szerettem az ilyen történeteket, képeket. Aki félős, az nyugodtan olvasson tovább, nem lesz semmi para, csak pára, ha magas a páratartalom.

Tovább
Szólj hozzá!
2016. július 20. 10:30 - Szombati Prog(ram)

Before the leaves have fallen - 20 éve már...

Amikor minap egyik régi barátom azt mondta nekem, hogy Te Csaba, emlékszel, hogy már 20 éve lesz annak szeptemberben, hogy először ültünk be egymásmellé az iskolapadba, akkor bizony koppant egyet az állam.. Repül az idő, pedig olyan mintha tegnap lett volna. Tisztán él bennem az emlék. A még kellemesen meleg őszi napsugarak, az osztálytársaim sárga, megkülönböztető nyakkendője, egy kedves mosoly egy „nénitől” akit az osztályfőnökömnek tituláltak, na meg az az utánozhatatlan miliő amit ilyenkor érez az ember.  És ennek már húsz éve.. Végig gondoltam mi történt ebben a húsz évben, min mentem keresztül, miben változtam, mivé lettem, hol tartok most.
Ha ezt végig leírnám, valószínűleg hosszabb lenne mint a Háború és Béke és senki nem olvasná végig, így a lényegre próbálok koncentrálni.

Tovább
Szólj hozzá!
2016. július 19. 12:05 - Szombati Prog(ram)

Elég volt 2016!

Nem, nem és nem! Most már tényleg elég. Július közepe van és annyi legenda hagyott itt minket, ami több évre is sok.. Hol van még az év vége?  Baszódjál meg 2016! Nem illik, és nem is előnyös csúnyán írni egy nyilvános blogban de most már tényleg elegem van. David Bowie, Prince, Maurice White, Glenn Frey, Alan Rickman, Bud Spencer, Muhammad Ali, Johan Cruijff, Umberto Eco, Psota Irén, Rajhona Ádám, Zsigmond Vilmos, Kertész Imre és most Somló Tamás. Szegényebb a világ sokkal szegényebb..

Tovább
Szólj hozzá!
2016. július 18. 08:47 - Szombati Prog(ram)

RockmaratOff-Mert a spontaneitás igenis lehet kifizetődő.

Rockmaraton. Az egész fesztivál egy jó ideje már része az életemnek. Évek óta járunk le, ha nem is mindig, vagy nem is minden napra de 2007-óta lélegezzük a Malomvölgy, majd most a Szalki-sziget levegőjét. Lehet sár és fagy, vagy tűző nap és szaharai éghajlat, a rock zene, a hideg sör , a jó társaság úgy hat a lelkedre mint talán semmi más. Akit egyszer megfertőzött a hathúrosok hangzása, a dobok ütemes pufogása, a zene és az emberi hangulat együttesen alkotott flórája és faunája az sosem szabadul. Ennek örökre a rabja maradsz, és ugyanúgy lázadó kamaszként, mint őszülő régi motorosként nem lesz kétséged afelől, hogy egy nehéz, gyötrelmekkel, megpróbáltatásokkal teli, a monotonitástól a letargiára hasonlító szürke évek után szükséged van egy hét szabadságra. Egy hét felhőtlen boldogságra, kikapcsolódásra.

Tovább
Szólj hozzá!
2016. június 29. 11:56 - Szombati Prog(ram)

Elfogyott a pisztácia.....

Az élet természetes velejárója, hogy emberek mennek el közülünk, olyan emberek is akiket kedveltünk, tiszteltünk. Elszomorodunk, esetleg elmorzsolunk  egy-két könnycseppet, de az élet megy tovább. Most viszont olyasvalaki távozott közülünk, akit nem tudunk egyszerűen elengedni. Nem megy, mert generációtól függetlenül, mindannyiunk kedvence volt. Az elmúlt években oly sokszor terjengett már a halálhíre, de szerencsére mindig kiderült, hogy csak egy rosszmájú tréfa volt. Most viszont eljött az elkerülhetetlen. Tegnapelőtt csapott mindenkit arcon a hír, hogy életének nyolcvanhetedik évében elhunyt a legendás pofonosztó, Bud Spencer.

Tovább
Szólj hozzá!
2016. április 20. 08:54 - Szombati Prog(ram)

Vendetta íz bekk!

Van a rádiózásnak egy olyan oldala, hogy esélyed van interjút készíteni, híres és még híresebb zenészekkel, zenekarokkal. No meg feltörekvő bandákkal, akikkel sokszor kötetlenebb a beszélgetés, hiszen nincs ott az a komoly atmoszféra, hogy úristenmileszmost, itt ül velem szemben Brúsz Dikinzon! Ugyanakkor valahol nehezebb is egy ismeretlen csapatot faggatni, hiszen kb csak annyit tudsz róluk amit az arckönyv kiírt. Abból dolgozni pedig igen nagy improvizáció, és igényel némi rutint is.

Tovább
Szólj hozzá!
Hétvégi arcok a hétköznapokban