Hétvégi arcok a hétköznapokban

2016. február 02. 19:54 - Szombati Prog(ram)

Egy legenda születésnapjának margójára...

Február másodika jeles nap a történelemben. Nemcsak, hogy ezen a napon született Shaquira kolumbiai származású énekesnő, vagy említhetnénk hogy pont ma tartjuk a vizes élőhelyek világnapját, de 1988-ban valami olyasmire került sor, ami megváltoztatta az egész földi életet és azóta is hatással van mindenre amivel csak kapcsolatba kerül. 28 éve, a mai napon látta meg a napvilágot ennek a blognak a másik szerzője, a Szombati Prog(ram) társműsorvezetője, Token D, alias Token D.

Nekem Kieronnak, nagy megtiszteltetés róla írni ezen sorokat, hiszen ismerem őt 17 éve, és jó barátomnak mondhatom, így engedjétek meg, a legnagyobb őszinteséggel, ugyanakkor abszolút objektívan nyilatkozzak arról az emberről, aki létével annyi fényt és derűt hozott ennek a bolygónak a mindennapjaiba.
ricsi.jpg
Token D, közismertebb nevén Ricsi fiú, nem egyszerű kisgyereknek született. Már újszülöttként lerítt róla, hogy egy igazi szuperhőssé válik. Egészen pontosan panel-kapitánnyá. Abban az időben amikor a tv-kben a Szomszédok című teleregény volt a sláger, és az egyszerű néző csak ábrándozott arról, hogy ő is lehetne olyan mint az ottani szereplők, Ricsi már a lakótelep hőse volt. Babakocsijában keményebb volt mint Vágási Feri jobb napjain.Még áremelés után is régi áron kapta a parizert és a másfeles tejet az ABC-ben. Olyan kemény volt, hogy tőle még a legnagyobb hidegben is megolvadt az aszfalt. Egyszer annyira bedühödött, hogy puszta tekintetével arrébb rakott egy beton ping-pong asztalt. ( Érdekesség, hogy ennek a tettének következménye a mai napig megtekinthető a jobb lábamon, igaz nem vallja be, hogy ő volt)

Mire iskolás korba lépett már nők milliói voltak a rajongói.Tanárai, tiszteletére még Arkhimédész törvényét is Ricsi törvényként tanítottak. Volt is ebben ráció, ugyanis, míg az eredeti leírásban, minden folyadékba, vagy gázba merülő test annyit veszített a súlyából mint az általa kiszorított folyadék vagy gáz súlya, addig Ricsi ezt tökélyre fejlesztve kétszer annyit veszített a súlyából. Mire kijárta az általános iskolát, annyira megvoltak vele elégedve, hogy egyből érettségit is kapott, és karácsonyra, amit ő egyébként mindennap tart, le is diplomázott.

Most, hogy 28. életévébe fordult, már mindent elért amit egy férfi elérhet. Igazából sokkal többet is. Summa Cum és Magna Cum Laude díjas egyetemi docens. Elneveztek róla két csillagképet, négy autópályát, és az összes szex-pózt. Csak azért nem tekinthető akkora ikonnak mint mondjuk Chuck Norris, mert egyik legfőbb erénye a szerénysége. Úgy jár közöttünk mintha ő is olyan lenne mint mi.
Sosem ajnározta túl magát. Igaz zsebre rakja azt a rongyos pár száz milliót ami egy ekkora istenségnek alanyi jogon jár, de ezenfelül semmi.

Különleges képessége, hogy a legszebb dolgokat is képes rossznak látni. Ezzel a tulajdonságával viszont elérte azt, hogy a rosszakat már nem is veszi észre, így számár a a világ a béke szigete.
Mint minden szuperhősnek, neki is van azonban egy gyenge pontja. A szervezete nem bírja, ha egymás után iszik kólát és fantát. Ilyenkor teljesen kikészül, olyanná válik mint Hulk és Shrek szerelemgyermeke. Előbb mindenkibe beleköt, majd egyszer csak elterül és tündérvirágszál módjára alszik másnapig.

Ricsi tehát egy kuriózum, egyediség. Nincs még egy ilyen tagja a társadalomnak. Azzal, hogy barátomnak mondhatom, hogy rádiónk oszlopos tagja, hogy ennek a blognak a társszerzője, nekem az öröm, hogy írhattam róla, megemlékezhettem a szülinapjáról. Teljesen meghatódtam. Isten Éltessen még nagyon sokáig , Te panelprolik gyöngye, anyák és lányok megrettentője, kultúrák és mítoszok lerombolója, gyermekkorom (tönkretevője)  bearanyozója. :)

Zárásként pedig álljon itt a dal amit legelőször megszerettettél velem. (Azóta sem sikerült sokat :D)





Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szombatiprog.blog.hu/api/trackback/id/tr488354042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Hétvégi arcok a hétköznapokban
süti beállítások módosítása